Na vrijwillige promotie Heren 2 op de 2e plek

wedstrijdverslagen okt 9, 2015

Op woensdag 7 oktober vond in de Rossweide te Rossum een kleine reünie plaats. Daar waar beide teams vorig jaar nog uitkwamen in de 2e klasse, is Rosstars middels het behalen van het kampioenschap naar de 1e klasse gepromoveerd. De heren van Volley ’68 zijn vrijwillig gepromoveerd. Zij behaalden vorig jaar een derde plek in diezelfde 2e klasse. Zo stonden beide teams in Rossum tegenover elkaar met in beide gevallen als doel het behalen van de overwinning.  Overigens was Volley ’68 lichtelijk gehavend met het ontbreken van de reguliere coach, één van de twee spelverdelers, de kleine vaste waarde op buiten of diagonaal en de altijd “trouw” op training komende alleskunner. Stand HS2 na 3 wedstr

Ondanks dit alles werd er vanaf het begin gestreden. Daar waar vorig jaar Volley ’68 niks tegen de lange ervaren heren uit Rossum had in te brengen werd die dag met een ruime voorsprong door Rossum de eerste time outs aangevraagd. Het gewenste effect bleef voor hun echter uit, ja ze kwamen terug maar de eerste set ging met 21-25 toch echt naar de uitspelende ploeg.

Vol goede moed werd vervolgens aan de 2e set begonnen. Hierin werden echter meerdere persoonlijke fouten gemaakt en was de servicedruk lichtelijk gedaald. Volley ’68 lied Rosstars in hun spel komen en met een setstand van 25-15 kreeg Rossum het eerste punt van de wedstrijd in handen. Het kon dus alle kanten op.

In de 3e set herpakte Volley zich.  De vaste midman, die al sinds aanvang van de wedstrijd bij elke aanval de bal hard op de grond van de tegenstander smashte, werd ook in de derde set niet afgeblokt. Er werd aan beide kanten hard gestreden en met 22-25 was het Volley ’68 die de set binnensleepte.

Daar waar heren 2 staat voor effectiviteit moest deze 4e set dan ook de laatste worden. Met dezelfde instelling werd aan de 4e set begonnen, maar liet ook Rosstars zich niet uit het veld slaan. Daar waar in het begin Volley de voorsprong pakte was het bij 15-15 het uitspelende team dat zich moest zien te herpakken. Net als in de 2e klasse waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Met telkens 1 punt verschil (in het voordeel van Volley ’68) naderde het einde van de 4e set. Een iets te vroege fluit van de scheidsrechter (na slechts 2x balcontact) bracht de strijdlust van de heren nogmaals naar boven. En na een foutieve aanval van de tochwel lange buitenaanvaller van Rosstars werd het matchpunt binngenhaald: 26-28.

De wraak van het team Losser was zoet. En met 3 overwinningen uit 4 wedstrijden kan men stellen dat de seizoenstart prima is verlopen.