Een nieuwe online portal voor volleybaltrainers

Trainers okt 23, 2015

VolleybalXL is een online portal voor alle volleybaltrainers. Hier vindt u interessante, dynamische, leuke  volleybaloefeningen op beeld, uitleg van volleybaltermen en blogs van volleyballers.

VolleybalXL is de plek waar volleybalkennis op één plek wordt ondergebracht. Op deze manier wordt het voor trainers eenvoudiger om trainingen op te bouwen én houden we het trainerschap leuk en uitdagend. Niet geheel onbelangrijk;  de spelers zullen de verfrissende oefeningen gaaf vinden en uit eigen ervaring weten we wat dat kan doen met de toename van het ledenaantal.

VolleybalXL is een initiatief van 5 enthousiaste volleyballers die het enthousiasme over willen brengen op trainers én spelers. VolleybalXL heeft als doel om volleybaltrainers te voorzien van oefeningen in beeld, om zodoende het bedenken van trainingen te vergemakkelijken. Het bedenken van volleybaloefeningen is voor veel (beginnende) trainers een probleem. Vaak weet men niet hoe te beginnen of is het lastig om überhaupt een oefening op papier te zetten. VolleybalXL is er voor die trainers die oefeningen graag gevisualiseerd zien, om zodoende de oefening na te bootsen op de eigen volleybaltraining.

Een ander belangrijk doel van VolleybalXL is om (beginnen) volleyballers enthousiast te maken voor de sport. VolleybalXL is namelijk van mening dat volleybal een prachtige sport is, en dus ook een prachtige sport om in beeld te brengen. Waar volleybal vaak in wedstrijdverband wordt getoond op TV en op internet, wordt de basis gelegd op de training. De volleybaltraining is de basis van het plezier van een volleyballer. Die basis wil VolleybalXL aan een breed publiek tonen.