Volley ’68 H3 – Webton H6

Uncategorized okt 2, 2015

Afgelopen vrijdag mocht het talententeam heren 3 het gaan opnemen tegen Webton Hengelo H6. Helaas kon onze sterspeler Sjoerd niet mee, maar daarvoor in de plaats was wel onze coach er weer bij. Met zelfs 3 supporters die speciaal voor ons waren afgereisd begonnen we dan aan deze zware klus. Na vorige week een vrij simpele 4-0 overwinning geboekt te hebben wisten we dat we het vandaag wel wat lastiger zouden krijgen. Een tegenstander die bij ons namelijk al bekend was gezien we hier 2 jaar geleden nog 2 keer tegen gespeeld hadden en beide keren verloren hadden. Oftewel we kregen vandaag te zien hoeveel we als team gegroeid waren.

De 1e set begon dan met een opslag van de tegenpartij gezien Colja zoals gewoonlijk weer eens te tos verloren had. Het liep in het begin vrij gelijk op en de tegenstander werd af en toe geholpen door onze heer Roel Fiselier die onderweg naar Hengelo blijkbaar in slaap was gevallen en nu volgens mij nog niet echt wakker was. Wedstrijden na 9 uur zijn dus blijkbaar voor hem geen optie. Wel vochten we er met z’n allen vol voor en deden we er alles aan om die 1e set te winnen. Veel ballen van de grond en weinig servicefouten betekende dan ook dat we redelijk bij bleven. Helaas lukte het Patrick zich in de 1e set nog niet uit te sloven (nadat hij vorige week namelijk wel elke bal geweldig raak sloeg) ook al was zijn vriendin volgens opdracht netjes mee gegaan. Verder waren ook de setups nog niet op maat en overal werden wel wat individuele fouten gemaakt. Tot het einde was het dan ook telkens stuivertje wisselen totdat op een 23-23 stand onze spelverdeler Bart opeens een ‘geniale’ ingeving had. Hij dacht ik steel de show wel even en sla de bal gewoon zelf door in plaats van een mooi setupje te geven op de goed spelende Roy. De bal verdween echter onder in het net en een 24-23 voorsprong voor de tegenstander volgde. Iedereen leek in de war van wat er net gebeurde en het volgende punt werd dan ook verloren waardoor de 1e set naar Webton ging.
De 2e set hoopten we ons dan te revancheren. Eenvoudig gezegd lukte dit echter totaal niet. Met Roel die nog steeds lag te slapen in het veld en een dramatische pass werden we eigenlijk op alle fronten afgemaakt. Een jongentje van 15 die mee mocht spelen met de grote mannen serveerde ons helemaal weg een achterstand van 17-4 volgde dan ook. Deze set willen we dan ook maar snel vergeten en we verloren uiteindelijk met 25-11.
Wouden we er nog iets van maken dan moest het in de 3e set toch wel gaan gebeuren. Gelukkig lukte dat dan ook eindelijk nadat Bart weer wat beter begon te setuppen en we zo eenvoudiger tot scoren kwamen. Een paar lekker ingeramde ballen van Roy, Niels en Colja resulteerden in een ruime voorsprong. Ook Roel leek zelfs enigszins wakker te worden, wat na 3 sets natuurlijk ook wel tijd werd. Deze set bleek het tegenovergestelde van de vorige en we wonnen dan ook dik met 25-12.
In de 4e set moesten we dan proberen een extra set af te dwingen. Onze slaapmuts ging er deze set uit en Cees was zijn vervanger en speelde subliem. Alle ballen achter in het veld waren voor hem en ook met zijn serve wisten ze maar geen raad. Een paar wissels aan de overkant volgden maar ook deze heren konden het verschil niet maken. Patrick begon langzaamaan ook weer wat ballen erin te knallen en zo liepen we ook deze set weer ver uit. De serve van dat 15 jarige jochie hadden we eindelijk onder controle en dus wonnen we ook deze set dan vrij dik met 25-17.
Een 5e set volgde waarin we ook nu weer niet mochten opslaan gezien Colja wederom de tos verloren had. Toch pakten we al snel een ruime voorsprong . Op een 13-6 voorsprong kwam echter het kantelpunt na een fout van de scheids. Niemand snapte waarom hij de perfect afgeblokte bal van Roy af floot en volgens mij hij zelf achteraf ook niet, maar dit leverde wel de 13-7 op waarna het 15 jarige jochie weer ging opslaan. Nadat het 2 sets goed ging wisten we helaas deze set geen raad meer met zijn serve. Na 2 ketsers begon vervolgens ook nog de mid van de tegenstander heel cool te doen. Een ‘volwassen’ man van 45 jaar begon stoer te doen tegen onze miniman Niels. Niels rolde namelijk de bal heel rustig terug naar de tegenstander (nadat zij dit al 50x hadden gedaan) en toen vroeg hij aan Niels heel cool of hij dat ook met links kon doen. Nog een ketser volgde en ook nu had die ‘volwassen’ man weer zijn woordje klaar. Hij ging er heel erg ‘cool’ voor staan en dacht dat hij de held van de dag was ofzo. Zelf bakte hij er echter niks van en dat 15 jarige jochie moest alles voor hun oplossen. Nadat Colja die man al verteld had dat hij niet zo kinderachtig moest doen en Patrick nog eens heel sarcastisch zei dat hij echt super volwassen was passte Patrick de bal perfect waarna een prikbal precies over die oh zo ‘volwassen’ man volgde en dit de 14-12 voorsprong opleverde. Nog een prikbal over die vent betekende vervolgens een 15-12 eindstand waarna wij dus uiteindelijk toch nog met een 3-2 overwinning naar huis konden.
Over 2 weken zal onze volgende wedstrijd plaatsvinden thuis tegen Holyoke. Tot dan;)