Volleykamp 2015: Wie is de mol?

Uncategorized jun 23, 2015

Lees hieronder het verslag van het volleykamp 2015. Een fotoverslag staat hier.

Afgelopen vrijdag was het zover. Het volleykamp met als thema: “wie is de mol?” vond plaats in Markelo en omgeving. Na aankomst werden via een geweldig bosspel de groepen bekend. Deze mochten vervolgens hun eigen namen bedenken wat leidde tot groepsnamen als: Puck is de mol, Pielapelapoep, TWN (team without name). Met chips & cola werd de nacht na het levend kwartettenspel ingeluid. Meerdere personen waren na deze avond al verdacht om tot mol bestempeld te worden.

Wakker worden met ochtendgymnastiek van Shari, hierdoor was iedereen klaar voor dag 2. Een wandeltocht met spelletjes en een vossenjacht in het dorp Markelo. Met firika’s en ook een ijsje werd iedereen goed verzorgd. Bij terugkomst was er een traditionele koude douche met daarna overheerlijke pannenkoeken. ’s Avonds konden de teams weer diverse punten verdienen door mee te doen aan de fantastische spelshow. Raad je plaatje, ballondanstrappen, kipkaalplukken en andere activiteiten zorgde ervoor dat het team van Colja langzaam maar zeker de vertrouwde eerste plek verloor.

Ook ’s ochtends was er ochtendgymnastiek, en ontbijt met pannenkoek. Kinderen waren vrij om te spelen en dankzij het weer werden diverse stukjes geschreven. Hierin werd ook de ultieme verdachte mol besproken. Wie dit was? Hier zijn de verdachten volgens de groepen:
Colja: Hij kwam vrijdagavond met het voorstel om de zonnegroet dans om het kampvuur te doen. Deze werd echter door hem verkeerd uitgevoerd, waardoor met name zondagprogramma in het water viel. Hij heeft al 13 jaar het kamp niet gewonnen, als mol zou dit dan niet opvallen als hij nog een keer verloor.

Rudi: Hij begon vrijdagavond al te mollen door bij het “levend kwartet spel” alle kleuren lintjes uit te delen. Hij zaterdag nergens te vinden was. Hij bij het ballonnendansspel Niels zijn ballon kapot trapte. Omdat hij vanwege het slechte weer op zondag niet uit zijn holletje is gekropen.

Lianne: Ze tipte Frank om zijn opgeschreven 6 punten te veranderen in 8 punten. Ze heeft zich op het kamp vermomd als kip. Ze heeft de regels van het spel verkeerd uitgelegd. Omdat ze toegaf op de vraag: ben jij de mol? Omdat Bart het niet is. Omdat ze het wel of niet kan zijn, of te wel 50% kans.

Casper: Zijn ideeën waren volgens zijn team bijna nooit goed, behalve omgekeerd verstoppertje dan.