Wedstrijdverslag Heren 1

Uncategorized sep 19, 2015

De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen een bekende van het vorige jaar, Apollo heren 3. Een ervaren ploeg die vorig jaar hoger dan ons is geëindigd. Kortom, voor een eerste pot een behoorlijke uitdaging. En dat bleek!

Het begon al goed, lekker potje inspelen en wat blijkt….. Er is maar één scheids. Uiteindelijk gaat dit als rode draad door de hele wedstrijd.

De eerste set wordt na een gevecht nipt verloren met 27-25, de tweede nipt gewonnen met 26-24. In beide sets maakte de scheids wel eens een foutje, maar niet op cruciale momenten, en vooral ook aan beide kanten.

De derde set was duidelijk anders. De set ging behoorlijk gelijk op, we hadden ons vertrouwde dipje in deze set en tot 12-12 leek er niet zoveel aan de hand. Apollo pakte een paar punten op rij en kwamen in een flow, 15-13 voor hun. Vanaf dat moment maakte de scheids 5 cruciale fouten. Touché niet gezien (3x) en toch zeker 2 tot 3 ballen niet juist beoordeeld op in/uit. Ja, we voelden ons bestolen, en omdat we nog zo jong zijn hebben we hier last van ;-). Uiteindelijk konden we ons er overheen zetten, en werd het nog 25-19.

De sets daarna kunnen we duidelijk in zijn. We voelden ons bestolen, hebben gevochten en de tegenstander leeg gespeeld en overklast. De 4e set werd 25-22 en de 5e 15-2.

Uiteindelijk een terechte overwinning, maar een puntje meer was terecht geweest.