Volley’68 H3 – Polstars H1

Uncategorized sep 25, 2015

Na vorig jaar met 98 van de 100 punten gepromoveerd te zijn uit de 3e klasse moet ons talententeam het dit jaar gaan laten zien in de 2e klasse. In plaats van tegenstanders met een gemiddelde leeftijd van 75 die vaak tijdens de 2e set al last kregen van de rug, zullen we nu dus toch wel een stuk lastigere tegenstanders gaan krijgen.

Gisteren was dan onze eerste wedstrijd thuis tegen Polstars heren 1. Zonder onze coach Hans, die een bruiloft belangrijker vond dan zijn team door deze zware avond te slepen, begonnen we dan aan deze zware klus. De 1e set was vooral aftasten, we hadden afgesproken er met z’n allen voor te vechten en elke bal van de grond te pakken. We wisten namelijk niet zo goed wat we moesten verwachten, of we überhaupt kans zouden maken en hoe hard we de ballen om de oren zouden krijgen. Dit viel de 1e set echter nog wel mee. Ons blok stond goed en zelf kwamen we eigenlijk vrij makkelijk tot scoren. Zoals gewoonlijk scoorde Colja het allereerste punt door middel van een perfect uitgevoerde prikbal ,waar de tegenstander natuurlijk een keiharde smash binnen de 3meter had verwacht. Dit was echter door zijn lengte helaas niet mogelijk. Tot onze eigen verbazing leek vervolgens onze spelverdeler Bart Tubbing eindelijk het spelletje door te hebben. Hij gaf de ene na de andere setup precies daar waar het blok niet stond. Onze mids en passer lopers stonden dan ook erg vaak voor een éénmansblok waar zij wel raad mee wisten. Vooral Patrick had het weer eens op zijn heupen en sloeg een aantal keer heerlijk raak. (Wij vragen bij deze dus of Patricks vriendin vaker wil komen kijken zodat hij zich ook de volgende wedstrijden gaat uitsloven). Naarmate de set vorderde liepen we dan eigenlijk steeds verder uit en wonnen we de 1e set vrij gemakkelijk met een uitslag van 25-15.

De 2e set liep het allemaal echter wat moeilijker. Zij hadden hun aanvalskanon ingebracht op mid waar wij het zeer lastig mee hadden. Daarnaast maakten wij zelf heel veel fouten en daardoor bleven we maar achter de feiten aan lopen. Na een speech in de time-out leek iedereen echter weer wakker te worden en begon het weer beter lopen. Met een paar prachtige veegballen door onze mids Roy en Roel die overal precies tussen vielen liepen we weer wat uit. Ook konden ze maar geen grip krijgen op Niels die alles via het blok wist uit te slaan. Ook de 2e set ging dan uiteindelijk vrij gemakkelijk naar ons met een uitslag van 25-20.

De 3e set kwam Cees erin en op het begin liep het weer gelijk op. Toch hebben we deze set vrijwel niet voor gestaan en maakten we vooral zelf weer teveel fouten. Een slechte service gecombineerd met veel ballen die werden uitgeslagen resulteerde er dan ook in dat we tot aan de 20 telkens zo’n 3 punten hebben achter gestaan. Goed spel was deze set dan ook niet aan de orde maar door middel van een beetje vechtlust kwamen we uiteindelijk toch terug tot 22-22. Wat volgde was dat we Niels er weer inwisselden die we ‘blijkbaar toch enigszins gemist hadden’. Op 23-23 volgde dan een time-out waarin we allerlei tactieken door namen. De mid zou gaan prikken, de rechtsvoor zou mee blokkeren op mid, de linksvoor zou die prikbal achter het blok pakken, onze rechtsachter moest wat dieper verdedigen, onze mid achter moest meer naar rechts schuiven aangezien daar de bal hoogstwaarschijnlijk zou komen. Oftewel we waren overal op voorbereid!! Wat volgde was echter een passfout en een voetfout van de tegenstander… waardoor de set uiteindelijk met 25-23 gewonnen werd.

De 4e set konden we dan nog ons bonuspuntje binnen halen en dit lukte eigenlijk met gemak. Door een goede service en veel aanvalskracht liepen we al vanaf het begin ver uit. Sjoerd mocht er dan ook nog even in maar besloot dat dat overbodig was. Zijn 5e set (in de kantine) moest namelijk nog volgen en daar liggen blijkbaar toch zijn sterkste kwaliteiten. Volleybal training doet hij namelijk niet in Wageningen maar die training voor de 5e set lukt hem wel aardig. Nadat de 4e set uiteindelijk met 25-17 gewonnen was mochten we dan eindelijk beginnen aan onze 5e set.

Een heerlijk begin in de vorm van een 4-0 overwinning geeft dus veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Volgende week wacht Webton Hengelo H6!

Groetjes H3